Kampioenwedstrijden Koningsdag 27-04-2018

Foto’s zie onder tabblad Foto’s

Kampioenswedstrijden bij het gilde St. Catharina – St. Joris op Koningsdag 2018

Traditie getrouw heeft ons gilde afgelopen vrijdag tijdens Koningsdag 2018 zijn eendaagse kampioenswedstrijden gehouden op het gildeterrein “De Schutsboom” aan de Empelseweg te Rosmalen.

Om 11:00uur begon de kampioenswedstrijd geweer waar 15 gildebroeders- en zusters aan deelnamen. Het weer zat de schutters niet tegen hoewel er met regelmaat een klein windje stond. Alle schutters moesten tijdens het inschieten drie van de zes schoten raak hebben om aan de afkamp ronde te mogen deelnemen. Vervolgens werd er met 1 schot per ronde afgekampt. Na 9 rondes waren er nog twee kanshebbers waarna in ronde 10 Hennie van den Wassenberg het moest afleggen aan Patricia Steenbakkers die daarmee Kampioen geweer 2018 werd en tevens 7 wedstrijdpunten kreeg voor de competitie “Beste Wedstrijdschutter 2018” en Hennie kreeg 6 punten. De overige schutters die ook nog wedstrijdpunten kregen waren;

op de 7e plaatst Sjan van Hirtum met 1 punt, 6e was Henk van Eijden met 2 punten, 5e Gerion van Nuland met 3 punten, 4e Henk van Helvoirt met 4 punten en 3e was Paul Heerkens met 5 punten.

Nadat de felicitaties waren overgebracht aan Patricia gingen de kruisboogschutters om 13:15uur van start met de kampioenswedstrijd kruisboog. Hier deden 13 schutters aan mee. Er werd goed geschoten door velen waardoor we zelfs moesten afkampen op een kleinere wip om aan een winnaar te komen. Verassingen bleven uit hoewel er outsiders op de loer lagen. Maar het was Hennie van den Wassenberg die de langste adem had om tot het einde zowel met één hand als hakken en voeten tegen elkaar de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Jolanda Steenbakkers gaf Hennie nog behoorlijk tegenstand maar ook zij moest deze geweldige schutter voor zich dulden.

Om 14:30 waren de jeu de boulers aan de beurt. Dertien boulers namen deel aan deze kampioenswedstrijd. Er werd geloot en er moest één tegen één gespeeld worden tot de dertien punten. Onder droge en soms zonnige omstandigheden werden er leuke en sportieve wedstrijden gespeeld totdat er vier spelers over bleven die de halve finales mochten spelen. In zowel de wedstrijd tussen Sjan en Francois van Hirtum (uitslag 8-13) en Paul Heerkens en Loes Aalten (13-12) werd de spanning opgebouwd met de hoop op een spannende finale. Maar helaas. Het was een vrij eenvoudige overwinning van meerdere winnaar Paul die met maar liefst 13-5 Francois de baas was.

Rond de klok van 17:00uur werden de prijzen uitgereikt door Hoofdman Henk van Helvoirt waarna er nog even samen nagebabbeld kon worden over deze mooie geslaagde dag.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd.