Rien Vos

Rien is op Dinsdag 26 April in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een hardnekkige vleesetende bacterie dat hem fataal geworden is.

Rien was sinds Augustus 1963 lid van ons gilde en zou dus volgend jaar zijn 60 jarig jubileum vieren. Hij droeg in navolging van zijn vader Piet Vos sinds 1978 met volle trots de Hoofdvlag, wij hebben hem daar ook in 2018 voor in het zonnetje gezet en hem een zilverenspeld in de vorm van een Hoofdvlag aangeboden vanwege 40 jaar Vaandrig. Voordat Rien deze taak op zich nam was hij 15 jaar tamboer. Ook zat Rien tussen 1971 en 1984 in de Overheid van ons gilde.

Zijn grote hobby en passie waren zijn vogeltjes. Iedere dag verzorgde hij ze, en wanneer er een tentoonstelling was, was Rien veelal van de partij.

Hij bracht zijn kennis van vogels over op het maken van houtenvogels voor het koningsschieten en prijsschieten. Rien had een kijk hierop om zelfs de vogel zo te maken dat hij ongeveer kon zeggen hoeveel kogels hij mee zou gaan. Rien had eigenlijk niks met schieten maar op latere leeftijd begon hij alsnog aan het kruisboogschieten. Door zijn vakkundigheid als timmerman maakte hij zelfs samen met zij zoon Perry hun eigen kruisboog. Rien won in 2018 de onderlinge wintercompetitie.

Ja, Rien was een echte Gildebroeder met een hart van goud.

Op 3 Mei 2022 hebben wij met gilde-eer afscheid genomen van Rien.