Trees Dollevoet

Trees is op zondag 6 Maart 2022 overleden aan de gevolgen van een lang ziekbed. Waar haar geest nog volop aan het vechten was om de 80e verjaardag van haar man Ad nog mee te kunnen maken was het lichaam op om tegen haar dood te vechten.

Trees was sinds 1990 beschermvrouwe van ons gilde. Nadat haar kinderen Sebastiaan en Claudia eerst zilverdragers waren werd Trees meegezogen in de liefde voor het gildewezen.

Samen met haar man Ad heeft ze talloze schenkingen gedaan en financiële bijdrage geleverd waar het gilde haar tot in de eeuwen dankbaar voor zal zijn.

We hebben Trees dan ook in 2015 gehuldigd met haar 25 jarig jubileum als beschermvrouwe.

Haar laatste mooie bijdrage was het mede mogelijk maken van het aanschaffen van een nieuwe standaardvlag. Wij hebben haar daarvoor ook bedankt door haar de dag voor het vieren van de 100 jarige Heroprichting het eerste herinneringsspeldje te overhandigen en een mooie bos bloemen. Helaas was Trees toen al te ziek om bij de historische dag aanwezig te zijn.

Vanaf het moment dat er vrouwen toegelaten werden in de mannen wereld van het gilde melde zij zich samen met 7 andere vrouwen direct aan, en is ze dan ook bijna 22 jaar gildezuster geweest van ons gilde. Wij verliezen in Trees een echte gildemoeder die het gilde altijd een warmhart toedroeg.

Op 12 Maart hebben wij met gilde-eer afscheid genomen van Trees.